TheDividendFactory.com

Hoe aan- en verkooplimieten te interpreteren


Geachte heer/mevrouw,

Er komen regelmatig vragen bij de redactie binnen over de aankooplimieten van onze aandelen. TheDividendFactory.com probeert aankoop limieten altijd wat scherp neer te zetten. Aankooplimieten zijn geen voorschrift, het is voor u een indicatiekoers voor een goede aankoopprijs op dat moment. Hebt u als belegger het gevoel dat u wat meer wilt en kunt betalen, dan is die beslissing geheel aan u. De wat behoudende belegger zal graag binnen de gegeven aankooplimieten willen opereren, en dan soms niet aan kopen toekomen. De wat meer agressieve speculatieve belegger kan en wil wat meer risico nemen, en zal dus op een hogere prijs kunnen instappen. Over het algemeen zal bij een nieuwe aanbeveling een aankooplimiet opgeven worden, die op dat moment realistisch is. Stijgt een aandeel te snel, dan is het soms de moeite waard op een correctie van de koers te wachten.

Ook over het verkopen van aandelen worden vaak vragen gesteld. Indien TheDividendFactory.com de overtuiging is toegedaan dat er na een stijging in de koers nog voldoende muziek zit, wordt geen verkoopaanbeveling verstrekt. Omdat het aantal lezers van TheDividendFactory.com enorm stijgt, is de winstsituatie op bepaalde aandelen voor veel lezers verschillend, afhankelijk van het tijdstip van aankoop. We hebben wel de stelling, dat bij een grote koersstijging van 50% of meer, winst moet worden genomen. U hoeft dan niet alle aandelen te verkopen, maar verkoop een gedeelte. Koop er niet gelijk wat anders voor terug, maar houd de contanten in dat geval even vast en wacht op een koerscorrectie. Koerscorrecties zijn vaak ideale momenten om goedkoop aandelen op te nemen.


Met vriendelijke groet, 

Klanten Service
TheDividendFactory.com

 Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet door te geven aan derden. ® The Dividend Factory is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.