TheDividendFactory.com

Hoe werkt de persoonlijke portfolio?

De persoonlijke portfolio is een service die we op verzoek van een groot aantal abonnees aan onze website hebben toegevoegd. Hiermee hebt u voortaan de mogelijkheid om uw eigen Hoog Dividend portefeuille te koppelen aan de actuele beurskoersen en de laatste stand van het dividend. U kunt hiermee dagelijks de voortgang en rendement van uw aandelen volgen. Op deze manier kunt u precies zien wat het rendement is, verdeeld naar kapitaal, dividend en de som van beide componenten.

Hoe werkt de persoonlijke portfolio?

Rechtsboven in de menubalk ziet u de optie ‘Mijn Portfolio’. Als u daar op klikt, ziet u de pagina waarop u uw persoonlijke portfolio kunt gaan invullen c.q. bijwerken. U klikt op de knop ‘Toevoegen’ onder aan de portfolio. Er verschijnt nu een lijst met alle aandelen uit onze portfolio. Klik op het aandeel dat u wilt toevoegen. Vul hierna de datum in waarop u het aandeel in uw bezit hebt gekregen, vul het aantal in en de koers waartegen u het aandeel hebt gekocht.

Soms kan de aankoopkoers verschillen van de opnamekoers. Vaak geeft uw broker bij aankoop de koers weer, inclusief transactiekosten (per aandeel). Om een zuiverder beeld te krijgen van uw rendement, is het raadzaam de koers van het aandeel op te nemen, inclusief deze verrekende transactiekosten. Indien uw broker dit niet automatisch voor u doet, kunt u ook gewoon uw aanschafkoers invullen.

Nadat u deze gegevens hebt ingevuld, klikt u op opslaan. Het systeem rekent nu automatisch uw huidige rendement uit aan de hand van de slotkoers van de vorige dag. Onderaan vindt u de som van de door u geselecteerde aandelen.

De historische waarde is het bedrag waarvoor u de aandelen hebt gekocht.
De huidige waarde wordt berekend a.d.h.v. de slotkoers van de vorige dag x het aantal aandelen. Dit is de kapitaalcomponent.
Het rendement exclusief dividend, is uw rendement, uitgedrukt in een percentage, op basis van de huidige kapitaalwaarde.
Het rendement inclusief dividend is uw totale rendement op basis van de huidige kapitaalwaarde, plus het tot nu toe uitgekeerde bruto dividend.
Het huidig dividendrendement is het actuele dividend, gedeeld door de slotkoers van de vorige dag.
Het totaal rendement is uw totale rendement in US dollar op basis van de huidige kapitaalwaarde plus het tot nu toe uitgekeerde bruto dividend.


Het is ook mogelijk een wensenlijst aan te leggen. Hier kunt u aandelen op zetten die u graag aan uw portfolio zou willen toevoegen, maar waarvoor u liever nog even wilt wachten of de koers boven de aankooplimiet noteert. Het invullen ervan gaat eigenlijk op dezelfde manier als hierboven echter, bij aantal vult u in plaats van een getal, de letter "W" in.

Succes!

 

 Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet door te geven aan derden. ® The Dividend Factory is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.