TheDividendFactory.com

Fiscale afhandeling preferente aandelen in Belgie

 
Bij aflossing:

Wanneer een onderneming een aflossing doet van een Preferent Aandeel, wordt deze aflossing in België gezien als een dividenduitkering ter waarde van de nominale waarde (meestal $25,-). Dit betekent in de praktijk dat deze uitkering volledig onderworpen is aan Roerende Voorheffing en er dus $7,50 in mindering wordt gebracht, en u slechts $17,50 netto uitgekeerd krijgt. Om die reden is het dus beter de aandelen te verkopen vóór dat ze werkelijk afgelost worden. U mist dan weliswaar de laatste dividenduitkering, maar het alternatief om 30% van uw investering af te moeten staan, is vele malen slechter. De afloopdata van de preferente aandelen staan vermeld in de portfolio.  

 

Bij uitkering:

De uitkeringen van Prefrente Aandelen worden aangemerkt als rente, welke in basis niet is belast met bronbelasting zoals dat het geval is bij dividenduitkeringen. We krijgen regelmatig signalen dat niet iedere bank of broker hier correct mee omgaat. Binck handelt dit op de juiste wijze af, maar in geval u uw Prefrente Aandelen bij een andere broker aanhoudt, adviseren wij u dit vooraf te controleren zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

 Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet door te geven aan derden. ® The Dividend Factory is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.