Nieuwsbrief VeelDividend

 

Komt de correctie eraan…

Het is tijd om uw portefeuille te beschermen!

Maak kennis met een fenomeen
dat steeds populairder wordt onder mijn abonnees?
 

  

 
Staat er een correctie voor de deur? Het begint er wel op te lijken. De situatie in Oekraïne kan wel eens snel gaan escaleren, maar dit zal niet de enige oorzaak zijn.

Er zit weer te veel lucht in de aandelen en die moet eruit. Behoorlijk wat aandelen zijn overgewaardeerd. Tel daarbij op de onrust in diverse regio’s en de daarbij behorende oorlogsdreiging en de correctie is nabij.

Alhoewel dit niet met zekerheid gezegd kan worden, wil ik u vandaag wijzen op een vergeten groep aandelen die u kunnen beschermen.

In de tijd vóór de crisis, vóór 2008, was men en masse speculatief aan het beleggen en hadden velen last van hebzucht. Hierdoor is een groep aandelen in de vergetelheid geraakt, maar juist nu maken ze glorietijden door.

Welke aandelen zijn dat en hoe bieden ze u op meerdere fronten bescherming?

Zoekt u een schuilplaats voor financiële stormen…

Dan bent u aan het juiste adres bij The Dividend Factory. U leest er alles over in deze editie van mijn gratis nieuwsbrief ‘Veel Dividend’.

Een bijzondere editie die u als belegger niet mag missen.

Veel leesplezier,

100_handtekening_paul.jpg100_paul-van-den-heuvel-nw2.png

Paul van den Heuvel
Auteur The Dividend Factory

 


 

Veiligheid is wat telt!

In deze gratis nieuwsbrief wijs ik u op een bijzonder fenomeen, waarmee u in feite heel weinig kapitaalrisico loopt en u krijgt elke maand of elk kwartaal een vorstelijk dividend uitgekeerd.

Er zijn met name in Amerika veel bedrijven die heel trouw dividend uitkeren en dat doen ze met een regelmaat die wij hier niet gewend zijn.

Het gaat dan vaak om enkele procenten dividend…

Bij The Dividend Factory hanteren we andere selectiecriteria en we praten dan al gauw over 8%, 9% en zelfs meer.

Wie niet openstaat voor dit verschijnsel, zou deze nieuwsbrief toch eens aandachtig moeten lezen.

Beleggers vinden een Hoog Dividend per definitie verdacht, maar dat is al jaren niet meer het geval. Althans, de correlatie tussen de hoogte van het dividend en het risico bestaat nog wel, maar ondertussen is er een hele nieuwe generatie opgestaan.

Miljoenen beleggers zijn overgestapt op het inkomensgericht beleggen en krijgen met grote regelmaat een flink portie dividend uitgekeerd. Tot zelfs maandelijks!

Vandaag concentreer ik me op één groep:
De Cumulatief Preferente Aandelen

Een preferent aandeel is een op inkomen gericht aandeel met een vast dividend, dat wordt uitgedrukt als een percentage van de nominale waarde. Hiermee lijken prefs, zoals deze aandelen ook wel worden genoemd, op obligaties.

Dividend op gewone aandelen is niet gegarandeerd en kan per uitkering verschillen. Preferente aandelen hebben een vast dividend. De meesten hebben een rating van “BBB-“ of hoger en zijn hiermee behoorlijk safe.

U krijgt voorrang op gewone aandeelhouders!

Als je preferente aandelen bezit, ben je net als bij gewone aandelen mede eigenaar van een bedrijf. De houders van deze aandelen hebben voorrang op de gewone aandeelhouders als er iets te verdelen valt. Gewone aandeelhouders staan als laatste in de rij!


Cumulatief Preferent verplicht bij wet (!) om het volledige dividend uit te keren

Cumulatief preferente aandelen zijn gelijk aan preferente aandelen, maar mocht een bedrijf tijdelijk niet in staat zijn het dividend uit te keren, dan blijft het recht op uitbetaling van het achterstallige dividend bij deze aandelen bestaan.

De onderneming is bij wet verplicht het dividend dan later, met terugwerkende kracht, uit te keren.

Ik kan u verzekeren dat in zes jaar tijd, sinds ik gestart ben met mijn portfolio, het nog NOOIT is voorgekomen dat een preferent aandeel tijdelijk geen dividend uitkeerde.

Deze aandelen hebben een rotsvast dividend.

 

Dividend Garantie bestaat!

Het feit dat uitgevers van cumulatief preferente aandelen bij wet verplicht zijn het volledige dividend uit te keren, is een bijzonder fenomeen.

Ik zie dat als een vorm van garantie. Dat recht vervalt enkel als een bedrijf failliet gaat, maar ook banken kunnen in feite geen garantie meer geven. De tijden zijn sinds het uitbreken van de crisis sterk veranderd.

Banken kunnen zelfs uw tegoeden opeisen. Dat is dus al gebeurd en dat dat nog eens zou kunnen gebeuren, is niet ondenkbaar.

Maar in mijn preferente portfolio is het nog nooit voorgekomen dat een bedrijf stopt met betalen.

Preferente aandelen hebben een nominale waarde die u, als het aandeel afgelost zou worden, weer terug ontvangt. Ook dat zijn ze verplicht!

Ervaring leert, dat deze aandelen doorgaans rond de nominale waarde verhandeld worden.

Preferente aandelen zijn minder volatiel. De kans om te profiteren van uitschieters naar boven is hiermee beperkt. Daartegenover is er minder schade bij sterk dalende koersen. Preferente aandelen koopt u voor een inkomen uit uw beleggingen. Preferente aandelen hebben een lager risico met behoud van een aantal aantrekkelijke voorwaarden.

=> Let op: De withholding tax die in Amerika wordt geheven als bronbelasting, wordt alleen over dividenduitkeringen (15%) geheven. De uitkeringen van preferente aandelen worden als rente-uitkeringen beschouwd, waarover in Amerika geen bronbelasting verschuldigd is.

 

Een indrukwekkende lijst

Hieronder volgt een uitreksel van mijn preferente portfolio. Het valt op dat de rendementen hoog zijn.

Ik vergelijk het bewust met sparen, omdat de wettelijke verplichting van uitkeren een bepaalde zekere factor vormt en u de nominale waarde krijgt uitgekeerd als een aandeel afgelost zou worden.

Bij het aflossen zijn deze ondernemingen zelfs verplicht de nominale waarde uit te keren!

In de tabel zet ik ook de huidige koerswaarde, om aan te tonen hoe dicht ze bij de nominale waarde ($25) verhandeld worden.

 

Portfolio Preferente Aandelen

 600_aa.jpg

Deze sectie kent een grote risicospreiding. Er wordt in uiteenlopende sectoren geïnvesteerd. Met name het onroerend goed van zorginstellingen is momenteel sterk in opmars. Een veelbelovende sector!

Maak vandaag nog kennis met mijn complete portfolio.

 

U betaalt nu slechts €12,50

Als u nu een abonnement neemt, dan krijgt u gelijk 66% korting en kunt u voor slechts €12,50 (normaal €37,50) gedurende een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en krijgt u gelijk inzage in de bekendste Hoog Dividend portefeuille van Nederland en België.

U krijgt direct toegang tot mijn complete portfolio, waarin onder andere een uitgebreide sectie Nieuwe Banken.

U koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen bank of broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval op de lijst staan bij BINCK.     

U krijgt gelijk inzage in mijn portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 50 Hoog Dividend aandelen

Nu wordt kennismaken met The Dividend Factory wel heel érg aantrekkelijk. 
 

200_3_mnd_12_50.jpg


Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, is een berichtje naar onze klantenservice al voldoende om uw abonnement stop te zetten.

Maar let op: Ik geef u als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven het niet gebruikte deel van uw abonnement terug als u tussentijds zou willen stoppen.

Dat gaat heel makkelijk kan ik u verzekeren. Dat is een garantie en daar mag u mij altijd aan houden!

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement!

Het boek mag u gewoon houden! 

 

Abonneer HIER

 

Succes met beleggen!
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page 

PS:

Lees meer over preferente aandelen

Op onze website BeleggersPlaats.nl leest u meer over het fenomeen ‘Preferente Aandelen’. Klik hier om de website te bezoeken en u gaat direct naar het item ‘Preferent Dividend’.